BREZPLAČNI WEBINAR

Affiliate marketing

z Anjo Petrarca

Webinar je potekal v sredo, 8. 5. 
Na voljo je posnetek v zaprti FB skupini Izdelaj in urejaj svojo spletno stran.

Pogosto je glavni namen spletne strani prodaja izdelkov ali storitev. Eden izmed načinov za povečanje prodaje je tudi affiliate oziroma partnerski marketing.

Ker na tem področju še nimam veliko izkušenj, sem povabila podjetnico Anjo Petrarca, da na to temo skupaj pripraviva krajši webinar.

Kako bo vse potekalo?

kje BO potekal WEBINAR

Brezplačni webinar bo potekal prek Zooma – povezavo dobiš takoj po prijavi. Seveda pa bova poslali še kak opomnik dan prej.

na koledarju si označi

posnetek za kasnejši ogled

Vse bo tudi posneto in na voljo za kasnejši ogled.

O Anji Petrarca

Z Anjo se poznava že kar nekaj časa. Spoznali sva se na enem izmed izobraževanj za podjetnice začetnice ❤️

Anja je vrsto let sanjarila o delu od doma ali kjerkoli. Ko je postala mama, je ta želja postajala večja in večja. 

Leta 2018 se je odločila, da menja službo za nedoločen čas za samostojno pot. Leta 2019 je stopila na samostojno pot kot ilustratorka in tako svoj hobi spremenila v uspešen posel.

Približno tri leta nazaj se je slučajno srečala tudi z affiliate marketingom in se praktično zaljubila v ta poslovni model, ki ga od takrat tudi uporablja pri svojem delu.

Vrsto let sem sanjala o delu od doma ali kjerkoli drugje. Ko sem postala mama, je ta želja postajala vse močnejša. Leta 2018 sem se odločila, da za nedoločen čas zamenjam službo za samostojno pot. Leta 2019 sem začela delovati kot samostojna ilustratorka, kar je bilo do takrat le moj hobi. Sem popoln samouk v ilustriranju in oblikovanju.

Začela sem izdelovati digitalne ilustracije po naročilu in prodajati izdelke z natisnjenimi lastnimi ilustracijami, ki sem jih tiskala sama doma. V času covida sem vse svoje poslovanje usmerila v spletno okolje, tisk izdelkov pa sem prepustila zunanjim partnerjem. Poleg tega sem začela tudi z oblikovanjem in prodajo različnih digitalnih izdelkov, ki jih oblikujem v Canvi.

Poleg tega ilustriram otroške knjige, doslej sem ilustrirala že 10 knjig. Med njimi so ilustracije za otroške knjige znanih slovenskih avtorjev, kot so Ivan Soče in Smiljan Mori (Smart Money Solution) ter Anica Perpar.

Svoje ilustracije prodajam tudi na svoji spletni strani in na nekaterih svetovnih platformah. Približno tri leta nazaj sem se slučajno srečala tudi z affiliate marketingom in se praktično zaljubila v ta poslovni model, ki ga od takrat tudi uporabljam pri svojem delu.

Kako sem ga sploh odkrila? Brskala sem po znani platformi Kickstarter in ugotovila, da če priporočim nek izdelek, lahko dobim nekaj provizije, če je izdelek prodan. Gre za platformo Kickbooster, kjer sem se prijavila v sistem, izbrala izdelek, ga delila na svojem Facebook profilu in zabeležila dve prodaji. Znesek provizije ni bil velik, vendar je zavedanje, da samo delim nekaj, kar mi je všeč, in od tega nekaj zaslužim, bilo zame odkritje novega sveta. Od takrat dalje sem se poglobila v učenje in izvajanje tega modela.

Do letos sem bila le tržnica za tuje izdelke, letos pa sem prvič vpeljala partnerski program v svoj tečaj.

anja petrarca

O meni

Zdravo, sem Mojca 🥰 

Navdušujem se nad WordPressom in ker zelo rada poučujem, sem to dvoje združila in zdaj podjetnice in podjetnike učim, kako lahko sami izdelajo in urejajo svojo spletno stran, trgovino ali spletno učilnico 💪

V zadnjih 15-ih letih sem naredila prek 50 spletnih strani, trgovin in spletnih učilnic ter izvedla tudi nekaj praktičnih delavnic in spletnih programov na temo izdelave spletne strani v WordPressu.

Na svoji samostojni poti učenja izdelave spletnih strani in na delavnicah in spletnih programih, ki sem jih izvedla, sem se skozi prakso naučila marsikaj. Za vse izkušnje sem zelo hvaležna, saj lahko prav na podlagi teh izkušenj pomagam tudi tebi, da bo tvoja pot lažja.

Vabim te, da se mi pridružiš na moji poti in svojo spletno stran narediš skupaj z mano. ❤️

Mojca Kalčič

“Če si nečesa res želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da bi se ti sanje uresničile.”


Paulo Coelho v knjigi Alkimist

PRIJAVI SE

    Varnostno vprašanje:

    POMEMBNO: Po oddaji obrazca preveri svoj e-poštni predal za potrditveno sporočilo

    POMEMBNO: Po oddaji obrazca preveri svoj e-poštni predal za potrditveno sporočilo in klikni na povezavo za potrditev e-naslova. Preveri tudi mapi za promocije in spam.

    Če sporočila ne najdeš, mi piši na mojca@mojcakalcic.si.